László Imre, Újbuda DK-s polgármestere nemes egyszerűséggel megtiltotta a PestiSrácok.hu stábjának, hogy a Semmelweis-napi ünnepségen részt vegyen, munkatársainkat még az épületből is kitessékelték, miközben operatőrünkre rácsukták az ajtót. A gyurcsányista polgármester kommunikációs vezetője kamerán kívül elmondta, hogy addig nem is kezdik el a rendezvényt, amíg az épületben tartózkodunk. A Hitler munkásságát méltató és Mengelét Mandelával összekeverő polgármester kimerült az elmúlt hetek eseményeiben, ezért hosszabb szabadságra pihenni megy – tudtuk meg László Imre kommunikációs vezetőjétől.

Stábunk kedd délután az újbudai Semmelweis Nap alkalmából rendezett átadó ünnepségen szeretett volna forgatni, a gyurcsányista László Imre azonban láthatóan ennek nem örült, így stábunkat kiküldték az önkormányzat épületéből, mondván, a polgármester kérésére nem sajtónyilvános az esemény. Pikáns, hogy az egyébként közpénzből fenntartott Újbuda Média – velünk ellentétben – tudósíthatott az eseményről, ami eddig minden évben sajtónyilványos rendezvénynek számított. 

László Imrétől egyébként az ünnepséget követően szerettük volna megtudni, hogy miért állította életrajzában, hogy PhD fokozattal rendelkezik, és van-e még más olyan tény, amely nem valós az említett életrajzban? Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy miközben a Demokratikus Koalíció nyíltan aggódik az Index jövőjéért, mennyire szolgálja a sajtószabadságot az, hogy a veszélyhelyzet alatt egy elítélt bűnöző segítségével, nevezetesen Czeglédy Csabával alakít médiacéget? Tudomásunk szerint a médiacég jogi ügyeit a Dr. Czeglédy és Társai Ügyvédi Iroda képviseli. 

Bár László Imrét nem is láttuk a mai napon, egy ellenzéki alpolgármester, a párbeszédes Barabás Richárd azonban nyilatkozott stábunknak. Barabás, a polgármester hitlerezős kijelentése kapcsán elmondta, hogy László Imre maratoni, 8-10 órás üléseken vett részt az utóbbi időben, így vélhetően kimerült és ezért bakizott. Barabás hozzátette, hogy természetesen ez nem elfogadható, de László Imre is csak ember. Amellett, hogy Barabás egyébként szidta egy sort a kormány politikáját, elmondta, hogy László Imre orvosi végzettséggel rendelkezik, tehát doktori címmel bír. Kérdésünkre, mely szerint a doktori cím nem egyenlő a PhD fokozat megszerzésével egyenértékű nagydoktori címmel, Barabás érdemben már tudott mit mondani.

Stábunk utolérte Hoffmann Tamást is, Újbuda korábbi polgármesterét, jelenleg az újbudai önkormányzatban a Fidesz-KDNP csoport vezetőjeként tevkenykedő képviselőt, aki stábunknak elmondta, hogy elfogadhatatlan, amit László Imre mondott. Hoffmann szerint a polgármesternek le kellene mondania, majd külön kiemelte, hogy említésre méltó az a tény is, hogy az LMP-t leszámítva egyik ellenzéki kerületi vezető sem kommentálta László Imre botrányát. Stábunk telefonon utolérte Kreitler-Sas Mátét, az LMP újbudai képviselőjét is, aki portálunk kérdésére elmondta, hogy nem tartja szerencsésnek a polgármester kijelentéseit.

Mint ismeretes László Imre DK-s polgármester körül egyre fogy a levegő, hiszen vállalhatatlan kijelentéseket tett az elmúlt időszakban. Kérdés, hogy a közvélemény, hogyan látja: távoznia kell a közéletből vagy ez is csak egy újabb példa arra, hogy az ellenzéki oldalon semminek nincs következménye? Az is jó kérdés, hogy vajon megoldás-e elfutni az újságírói kérdések elől, amelyekkel egyébként akár még tisztázhatná is magát a DK-s polgármester? 

A videót készítette: Tisóczki Flóra és László Petra, kiemelt kép: PS 

A A kamuzó László Imre menekül a sajtó elől, ezért inkább hosszabb szabadságra megy (videó!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója