[sz]Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba[sz]

Csúsztatott iskolakezdésben gondolkodik a fővárosi önkormányzat a következő iskolai tanévkezdéstől.

Közleményében a főváros azt írja:

“A reggel 7 és 8 közötti csúcsforgalom idején a közösségi közlekedésben utazók egyharmada diák, főként közép- és felsőoktatásban tanuló.

Azért, hogy ősztől se alakulhasson ki zsúfoltság a közösségi közlekedésben, a BKK és a budapesti városvezetés azt javasolja az oktatási intézményeknek, hogy csúsztassák el a reggeli kezdést 9 órára.”

[kapcsolodo]a-klebelsberg-kozpont-elnoke-szerint-hazugsag-hogy-nem-segitettek-elegge-a-tanarokat-a-digitalis-oktatasban/[kapcsolodo]

Fajcsák Lajos, a BKK Mobilitásmenedzsmentért felelős igazgatója szerint a lépcsőzetes kezdés esetén 20 százalékkal lehetne csökkenteni az utasszámot a járműveken.

Természetesen a javaslatról még további egyeztetéseket tartanak, Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes szerint erre meghívják az intézményvezetőket is.

“Jelenleg a BKK és a főváros mindent megtesz, hogy helyreállítsák a bizalmat a közösségi közlekedéssel kapcsolatban, és minimalizálják a fertőzésveszélyt. Ennek egyik feltétele a távolságtartás lehetővé tétele, a zsúfoltság elkerülése. A bizalom helyreállítása a város élhetőbbé tételét is szolgálja, hiszen a cél, hogy a budapestiek, ha tehetik a közösségi közlekedést válasszák.”

[next]

A városvezetés már ma elkezdte a megbeszéléseket a BKK, az EMMI, a KLIKK, 10 budapesti tankerület, Alapítványi és Magániskolák Egyesülete, Budapesten több oktatási intézményt fenntartó egyházak (katolikus, református, evangélikus, MAZSIHISZ, baptista), felsőoktatási intézmények, szakképzési centrumok, Pedagógusok Szakszervezete és Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete képviselőivel.

Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes elmondta, hogy

“a munkáltatókkal hasonló fórumot szerveznek, hogy azokon a munkahelyeken, ahol a termelést ez nem befolyásolja, szintén lehetséges legyen a csúsztatott munkakezdés”.

A költő már megénekelte ezt korábban:

A fényképek feltöltője és a cikk írója