[sz]Kép: 60 Minutes/ 9News[sz]

Nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amelyen a Madeleine McCann meggyilkolásával vádolt Christian Brückner titkos rejtekhelye látható – írja a 60 Minutes.

[kapcsolodo]megsem-emelnek-vadat-madeleine-mccann-feltetelezett-gyilkosa-ellen[kapcsolodo]

Az Észak-Németországban található Neuwegerslebenben található rendkívül romos és eldugott kis birtok pontosan olyan vészjósló, amilyennek egy sorozatgyilkos titkos rejtekét gondolnánk, sőt, a rendőrök is olyan dolgokat tártak itt fel, amelyek bármilyen krimiben vagy horrorfilmben megállnák a helyüket:

itt találták meg elásva egy táskában egy halott kutya és gyermekfürdőruhák mellé azokat a pendrive-okat és külső meghajtókat, amelyeken több mint 8000 gyerekmolesztálást ábrázoló fotó volt.

A házról készült videofelvételeken látszik, hogy a gyárépület udvarán rengeteg lim-lom található: használt számítógépek, szerszámok, egy kád, rengeteg szemét és egy autó is van az elhanyagolt birtokon.

Hans Christian Wolters német ügyész ezzel kapcsolatban elmondta, hogy olyan terhelő bizonyítékot is találtak, amely igazolhatja, hogy valóban a férfi ölte meg Madeleine-t.

[next]
Arra a kérdésre viszont nem volt hajlandó válaszolni, hogy találtak-e fotókat a brit kislányról, ugyanis a nyomozásról nem adhat ki ennyire kényes információkat. Azt azonban ismét hangsúlyozta, hogy bizonyítékaik szerint Madeleine szinte biztosan halott, ám sem a holttestét, sem egyéb maradványokat nem találtak még.

Az egykor Brückner tulajdonát képező ingatlant már 2016-ban átfésülték a rendőrök, amikor eltűnt az akkor ötéves Inga Gehricke, akit a német Madeleine-nek hívtak. A kislány azóta sem került elő, a rendőrség akkor nem talált a házban semmi olyat, ami bizonyíthatná a kapcsolatot Brückner és Inge között.

Wolters elárulta, hogy Brückner telefonadatai is bűnösségét támasztják alá: a férfihoz köthető telefont használták a család közvetlen közelében akkor, amikor Madeleine 2007-ben eltűnt a Praia da Luz nevű üdülőtelepülésről.

A fényképek feltöltője és a cikk írója