Kezdőlap Aktuális Megvolt az év legmelegebb napja Angliában, 30 zsák szemetet hagytak az egyik...

Megvolt az év legmelegebb napja Angliában, 30 zsák szemetet hagytak az egyik népszerű strandon

25
0

Nagy-Britanniában egy ideje rendkívüli forróság van, napok óta 30 fok felett jár a hőmérő higanyszála. A kánikulát a britek a tengerparton igyekeznek átvészelni.

A déli-partok legnépszerűbb partjai közül Dorset, Bournemouth és Brighton strandjai is zsúfolásig teltek, megdöbbentő felvételek készültek arról, hogy a britek tényleg tömegesen rohamozták meg a vízpartot.

Angliában július 4-ig még érvényben van a járványhelyzet miatt előírt 2 méteres távolságtartás, amúgy a videókon jól látszik, hogy egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a strandolók között, zsúfolásig telt a tengerpart.

A roham másik napján azonban sokkal szomorúbb felvételek készültek: látszik rajtuk, hogy

az elvonuló strandoló hadak után rendkívüli mennyiségű szemét maradt a homokban. Főleg üvegek és ételes zacskók, csomagolások hevertek szanaszét, a strandolók fittyet hánytak arra, hogy kidobják maguk után a hulladékot.

Egy Twitter-felhasználó erről is készített videót, a part szinte fuldoklik a szemétben:

De nem csak Bournemouthban hagyták ott a szemetüket a kirándulók: a sziklakapujáról híres Durdle Door mellett fekvő strandon például az önkéntesek 30 zacskónyi szemetet gyűjtöttek össze. Itt feltűnően sok egyszer használatos barbecue-szetteket és tönkrement strandkelléket találtak.

A meteorológiai előrejelzések szerint a hőségnek csütörtök este lesz vége, akkor ugyanis viharokkal és zivatarokkal érkezik meg a hidegfront az országba.

[kapcsolodo]/olyan-forrosag-tombol-a-grand-canyonban-hogy-meg-a-cipok-is-megolvadnak/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója