Budapest nem térhet vissza azokhoz a rossz döntésekhez, amelyek a jelenlegi egészségügyi és gazdasági válságot előidézték, újratervezésre van szüksége, különben élhetetlenné válik – mondta nagyon körülményesen, egyúttal rém sejtelmesen Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén. Mint megírtuk, Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes az összellenzék nevében az ülés előtt bejelentette, Tarlós István idejéből fognak korrupció után kutatni, hátha ez majd eltereli a jelen egyre súlyospodó problémáiról a főváros lakosságának figyelmét. Az ülésről videós beszámolóval is készülünk. 

Karácsony Gergely napirend előtti felszólalásában hangsúlyozta, a fővárosnak minden eddiginél rosszabb anyagi feltételek mellett kell végrehajtania ezt a változtatást. Úgy fogalmazott,

több korábbi kormány is fejőstehénként kezelte Budapestet, a jelenlegi kabinet azonban a vágóhídra is ki akarja vinni.

Elmondta, 30 év alatt idén először fordulhat elő, hogy Budapest az állami költségvetés nettó befizetőjévé válik, vagyis a főváros finanszírozza majd a kormányt és nem fordítva.

A Orbán rohasztja bele a Lánhidat a Dunába

Az ülésnek megadta az alaphangulatot Horváth Csaba MSZP-s zuglói polgármester sajóttájékoztatója, ahol azt mondta bele a kamerákba, hogy egyenesen Orbán Viktor tehet arról, hogy a Lánchíd belerohad a Dunába. A Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője szerint legalább 10 milliárd kellene még a fővárosnak a Lánchíd felújításához, ugyanakkor mint ismert, az említett összeget az ellenzék semmilyen előzetes árbecsléssel nem tudják igazolni, egyszer valamelyikük bedobta hasból, azóta visszhangozzák. Horváth Csaba ugyanakkor a magyar emberek pénzéből három hónappal meghosszabbítaná a BKV-bérleteket.

Karácsony Gergely és Horváth Csaba; fotó: MTI

A Korózs-videóval kapcsolatos felelősségre utaló kérdésre azt mondta, “a videó tekintetében nyilván hibázott az MSZP”, ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyik hazaküldött beteg halála ettől még tény.

Forrás/fotó: MTI

A Fővárosi Közgyűlés – Karácsony szerint élhetetlenné válhat Budapest, de majd ő újratervezi (FRISSÜL!) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója