Illegális szemétlerakás közben érték tetten a közelmúltban Mályiban Badány Lajost, a Jobbik miskolci önkormányzati képviselőjét, aki bizottsági elnökként és gazdasági tanácsnokként is tevékenykedik a szivárványkoalíció által vezetett borsodi megyeszékhely önkormányzatánál. Városházi informátorunk szerint pedig az egyre kisebb befolyással bíró párt vezetője Jakab Péter jó ideje lobbizik azért, hogy Badányból végre alpolgármester legyen. A miskolci Fidesz-KDNP viszont szeretné megtisztítani a szemétbotrány miatt ismertté vált jobbikostól a helyi közéletet. A Fidelitas pedig figyelemfelhívó akcióba kezdett, több zsák veszélyes hulladéktól szabadították meg Badány körzetét.

Portálunk már beszámolt róla, hogy illegális szemétlerakás közben érték tetten a közelmúltban a borsodi megyeszékhely közelében lévő üdülőövezetben, Mályiban Badány Lajost, a miskolci közgyűlés jobbikos önkormányzati képviselőjét, aki bizottsági elnökként és gazdasági tanácsnokként is tevékenykedik a Miskolci Önkormányzatnál.

Mályiban a honvédség üdülője mellett felirat is jelzi, hogy tilos szemetet letenni. Fotó: PS

A PestiSrácok.hu beszámolójából kiderült, hogy a tóparti turizmus bevételt jelent ugyan a település számára, ám a nagy forgalomnak ára van, a község egyik pontján illegális hulladéklerakó alakult ki, ahová suttyomban hordják a szemetet. A helyi polgárőrök néhány lokálpatriótával együtt megelégelték az áldatlan állapotokat és eldöntötték, nyakon csípik azokat, akik fittyet hánynak a szabályokra.

Tetten érték a jobbikos politikust

Az egyik „őrszem” a bokrok mögül pásztázta a terepet, amikor egy ezüstszürke furgon érkezett, melyből kipattant egy férfi, aki az autóból kipakolta a szemetet, majd elhagyta a helyszínt.

Egy helyi Facebook-csoportba töltötték fel a szemetelőről készített fényképet. Fotó: Facebook

Az esetet azonnal jelentették az egyik helyi Facebook-csoportban, a poszt láttán Jakó László (független) önkormányzati képviselő kocsiba ült és elcsípte az elkövetőt, a miskolci szivárványkoalíció oszlopos tagját, Badány Lajost, aki Jakó beszámolója szerint ígéretet tett rá, hogy másnap elviszi a szemetet. Jakó László érdeklődésünkre korábban elmondta, azért nem szorgalmazott Badánnyal szemben semmilyen szankciót, mert megbánást tanúsított és együttműködőnek bizonyult. Rádi József, a Mályi Polgárőrség elnöke viszont azt nyilatkozta portálunknak, hogy az esetről szóló bejegyzést politikai nyomásra eltávolították a Facebook-csoportból ugyanakkor Rádi szerint a jobbikos politikus szabálysértést követett el, ha ezt következmények nélkül megússza, az rossz üzenet a társadalom felé, hiszen Badánynak pont olyan büntetés járna, mint egy mezei állampolgárnak hasonló esetben.

Bagatellizálta, de beismerte tettét

Az ügy kapcsán portálunk természetesen szerette volna megszólaltatni Badány Lajost is, akinek alpolgármesteri kinevezésért városházi informátorunk szerint Jakab Péter jó ideje lobbizik már Miskolc baloldali polgármesterénél, de nem válaszolt kérdéseinkre a szemétbotrányba keveredett politikus. Badány csak napokkal később, a „Velünk a Város” nevű ellenzéki politikusokból álló álcivil képződmény email- címéről küldött a sajtó számára egy közleményt, melyben igyekezett ugyan a cselekményt bagatellizálni, például úgy, hogy nem több zsák szemetet, hanem csak tujaágakat és tűleveleket szórt ki a helyszínen, de lényegében beismerte tettét.

A miskolci Fidelitas több zsák veszélyes hulladéktól szabadította meg a jobbikos Badány Lajos körzetét. Fotó: PS

A Fidelitas takarít Badány körzetében

A botrányra a miskolci Fidesz újabb sajtótájékoztatóval, a Fidelitas, pedig figyelemfelhívó akcióval reagált. A fiatal aktivisták bejárták Badány Lajos körzetét, amelynek számos pontján szemétszigetek éktelenkednek. Az egykori Szondi telep helyét több zsák szeméttől tisztították meg. A fák tövében és a zöldövezetben veszélyes hulladékok, kidobott televíziók, műanyag flakonok, törött üvegek, műszálas ruhák hevertek.

Felháborító, hogy a jobbikos politikus Mályiba hordja a szemetet és szívszorító látvány, az elhanyagolt körzete, amelynek egy apró szegletét ma rengeteg veszélyes hulladéktól szabadítottuk meg. Folytatjuk a munkát, a jövőben is takarítani fogunk a jobbikos képviselő háza táján, hiszen megyeszékhelyhez méltatlan állapotok uralkodnak a Badány Lajoshoz tartozó városrészben

– magyarázta portálunknak Hojnyák Dávid, a miskolci Fidelitas elnöke.

Badány Lajos beismerte, Veres Pál hallgat

Hollósy András a Fidesz-KDNP helyi szóvivője a Badány Lajos körzetében tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a jobbikos képviselőhöz tartozó területeken éktelenkedő szeméthegyek hűen tükrözik, azt a devianciát és igénytelenséget amely a Jobbikban uralkodik.

Badány Lajos, a Jobbik miskolci főnöke, Jakab Péter régi barátja és szövetségese beismerte, hogy megszegte a szabályokat és illegálisan szemétlerakónak használta Mályiban a közterületet. Ebben az ügyben illene végre állást foglalnia Miskolc polgármesterének is, aki szokásához híven hallgat és lapít a függetlenség jelmezébe bújva, miközben a roncskoalíció oszlopos tagja szégyent hoz a városra. Badány a legelemibb emberi normákat sem tartja be, illegális szemetelése mélyigénytelenségről árulkodik

– hangsúlyozta Hollósy András.

A Fidesz-KDNP szerint nem szabad szó nélkül tűrni, hogy mocsok, szemét és bűz uralja a jobbikos képviselőhöz tartozó városrészt. Fotó: PS

A szóvivő szerint elképesztő, hogy Miskolc egyik önkormányzati képviselője, bizottsági elnöke és gazdasági tanácsnoka tétlenül tűri, hogy elborítja körzetét a veszélyes hulladék, sőt furgonnal szállítja saját szemetét a szomszéd településen lévő illegális lerakóhelyre. A kormánypárti politikus szerint a botrány nem múlhat el következmények nélkül.

A Fidesz-KDNP frakció felszólítja Veres Pált, hogy fejezze be a struccpolitikát, emelje ki a fejét a homokból és tegyen rendet a deviánsokból álló szivárványkoalícióban. Azonnali hatállyal rendeljen el frakcióján belül fegyelmi és etikai vizsgálatot és tisztítsa meg a miskolci közéletet a szemétbotrányokat előidéző jobbikos politikustól. 

– követelte Hollósy András, aki azt is hangsúlyozta, hogy a miskolci jobboldal nem hátrálhat meg, nem nézheti szótlanul, hogy szemét, mocsok és bűz uralja a miskolci hétköznapokat.

Az önkormányzat több városrészből még a szemetet sem szállíttatja el forráshiányra hivatkozva, miközben egymás után osztogatja politikai szekértolóinak a zsíros, jól fizető sportállásokat, mert ha a haverjaik jólétéről van szó valahogy mindig lelnek pénzt, abban az “üres kasszában”

-fogalmazott Hollósy. 

A Fidesz: távozzon a miskolci közéletből a szemétbotrányt okozó jobbikos! (videó) bejegyzés először a PestiSrácok jelent meg.

A fényképek feltöltője és a cikk írója