Kezdőlap Aktuális 8 gyerek fulladt bele egy folyóba, miközben vízbe esett társukat akarták kimenteni...

8 gyerek fulladt bele egy folyóba, miközben vízbe esett társukat akarták kimenteni Kínában

20
0

[sz]Kép: Illusztráció (Pixabay)[sz]

Tragédiába torkollott a játék és az azt követő önkéntes mentőakció Kína délkeleti részén, amely során nyolc gyermek fulladt bele a helyi folyóba – írja a The Sun.

A gyerekek Tongjia település mellett játszottak a Fu folyó partján nem messze a gáttól. Senki nem felügyelt rájuk, így történhetett meg a tragédia: egyikük játék közben belcsúszott a folyóba és nem tudott kijönni.

Ekkor barátai a segítségére akartak sietni, ám sorra merültek el a víz alatt ők is.

[kapcsolodo]napokig-vart-egy-huseges-kutya-a-gazdajara-aki-leugrott-egy-hidrol-vuhanban[kapcsolodo]

[next]

A gyerekek eltűnése után nem sokkal kezdték meg a mentőalakulatok nagy erőkkel a keresést, amit egész éjjel folytattak. Hajnalig mind a nyolc gyermek holttestét megtalálták a vízben, miközben a falusiak a partról figyelték a rettenetes eseményeket. Megerősítették, hogy a nyolc jóbarát mind a Mixin Town általános iskola diákjai voltak.

A helyi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben, és egyben támogatják a nyolc családot a temetések lebonyolításában. Az eset felhívta a figyelmet Kínában arra, hogy milyen nagy veszélynek lehetnek kitéve a gyerekek a nyári vakáció során, ha a szülők nem figyelnek rájuk eléggé, vagy ha nem tanítják meg őket arra, hogyan legyenek elővigyázatosak vízközelben.

A fényképek feltöltője és a cikk írója