Mi is beszámoltunk arról, hogy agyhártyagyulladásban meghalt egy 33 éves esztergomi nő.

Az édesanyja egy videóban azt nyilatkozta erről az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikónak, hogy több kórház sem akarta fogadni a lányát.

A fiatal, kétgyermekes nő szemgödri fájdalomra, hidegrázásra panaszkodott, majd lázas lett, szédült, hányt. Édesanyja azt mondta, nem végeztek el rajta bizonyos vizsgálatokat és későn került kórházba.

[kapcsolodo]/meghalt-egy-33-eves-no-akit-az-egeszsegugy-leallasa-miatt-nem-tudtak-megfeleloen-ellatni-az-edesanyja-szerint/[kapcsolodo]

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma akkor azt közölte, hogy az ügyben vizsgálatot rendeltek el, ám arról csak lezárulta után adnak információt.

A mai, ezzel kapcsolatos közleményben az áll, hogy

a Nemzeti Népegészségügyi Központ széleskörű és rendkívül alapos szakmai vizsgálatot folytatott a tragikus hirtelenséggel elhunyt fiatal esztergomi nő ügyében.

A lefolytatott vizsgálat négy szakmai terület – neurológia, infektológia, aneszteziológia és intenzív terápia, valamint oxyológia – országos szakfelügyelő főorvosának bevonásával történt, akik szakmailag megalapozott és megkérdőjelezhetetlen véleményt alkottak.

[next]

Ebből kiderült, hogy szakmai és dokumentációs szabálytalanságok is történtek a tatabányai Szent Borbála Kórházban, de egyértelműen kiderült az is, hogy

a koronavírus-járványnak és az azzal kapcsolatos intézkedéseknek semmi köze nem volt a nő halálához
– írták.

Az MTI-hez eljuttatott közleményben az áll, hogy

a Nemzeti Népegészségügyi Központ a vizsgálati eredményre alapozva visszautasítja a szocialista országgyűlési képviselő alaptalan vádjait, miszerint az NNK hamis vagy áljelentést készített volna, és azt is, hogy Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének bármilyen befolyása is lett volna a neves szakértők által készített jelentésre.

Bangóné Borbély Ildikó hétfőn egy online sajtótájékoztatóján azt mondta, mindegy, hogy a vírussal kapcsolatos elhibázott rendelkezésekbe, vagy az egészségügy általános helyzetébe halt bele az édesanya, mindkét esetben az egészségügyet felügyelő miniszter, Kásler Miklós a felelős.

Azt is elmondta, hogy a vizsgálat részleteiről több írásbeli kérdést is benyújtott az emberi erőforrások miniszteréhez, valamint kikéri a minisztériumból a vizsgálati anyagot is. A jelenlegi jelentést áljelentésnek titulálta.

A fényképek feltöltője és a cikk írója