Kezdőlap Aktuális Orbán Viktor levelet írt az érettségizőknek

Orbán Viktor levelet írt az érettségizőknek

30
0

Az érettségi bizonyítvány mellett Orbán Viktor levelét is megkapják idén a diákok, amelyben gratulál az érettségizők teljesítményéhez, és felhívja a figyelmet a kormány erőfeszítéseire – írja az Index.

A kormányfő levelét Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő osztotta meg Facebook-oldalán, miután az egyik iskola oldalára kikerült.

“Ön egy olyan nemzedék tagja, amely ezt egészen közelről tapasztalhatta meg, hiszen a járvány nemcsak az érettségire való felkészülését tette nehezebbé, de a vizsga lebonyolítására is rányomta bélyegét. Mindezek fényében fogadja elismerésemet azért, hogy az elmúlt időszak rendkívüli körülményeinek dacára is sikerrel teljesítette vizsgáit, s immár éretten veheti kezébe a bizonyítványát”

– kezdi levelében a kormányfő, aki ezután azt is leírja: szerinte jelentős eredmény, hogy egy világjárvány idején az érettségi alatt egyetlen ember se betegedett meg. Ezért köszönetet is mond.

A levélben pedig arról is biztosítja az érettségizőket, hogy “a kormány továbbra is mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek életét és egészségét, megőrizze a munkahelyeket, és annyi új állást teremtsen, amennyit a vírus elpusztít. Együtt, közös erővel újraindítjuk a gazdaságot”.

Végül pedig arra kéri az érettségizőket, gondoljanak ré, hogy a hazájuknak szüksége van rájuk.

“Kívánom, hogy életét siker koronázza, és itthon, Magyarországon találjon a boldogulás útjára”

– fogalmaz a kormányfő.

A kormányfő leveleiről egyébként az érettségit szervező intézmények vezetőinek küldött levelet az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amelyben azt írták, hogy június 15-ig juttatják el Orbán üzenetét a területi illetékes járási hivatalokba, ahol az iskoláknak kell átvenni őket.

Orbán Viktor levelét pedig az érettségi bizonyítványokkal egy időben kapják majd meg a végzettek – ezentúl minden évben.

Orbán Viktor egyébként nemcsak az érettségizőknek írt, május végén azoknak a friss diplomásoknak is küldött levelet, akik a gazdaságvédelmi akcióterv részeként mentesültek idén a nyelvvizsga alól.

A fényképek feltöltője és a cikk írója