[sz]Fotó: Unsplash[sz]

Nagy-Britannia leghosszabb ideig koronavírusos betege hagyhatta el a kórházat a minap – írja a brit Mirror.

Az 56 éves bromyardi férfi, Steve White március 18-én került kórházba súlyos állapotban, ekkor már 9 napja volt koronavírusos. A férfi állapota folyamatosan romlott, míg egy nap orvosai azt közölték a családdal, hogy már csak órái vannak hátra.

Mesterséges kómában tartották, súlyos rohamok gyötörték, orvosai pedig már arra készítették fel családját, hogy el kell engedniük őt. Gyerekei azonban könyörögtek, hogy még néhány napot tartsák lélegeztetőgépen. Nekik lett igazuk.

A látogatási tilalom miatt gyerekei Charlotte és Callum telefonon beszéltek és olvastak Steve-nek, akinél egy idő után lassú javulás állt be. Állítólag akkor fordult jobbra állapota, amikor Charlotte bejátszotta neki egyik kedvenc dalát, a Missing You-t.

White összesen 67 napot töltött az intenzíven, ebből 43-at mesterséges lélegeztetésben – összesen 92, kórházban töltött nap után engedték haza. A lap kiszámolta, hogy amikor bekerült, még csak 55 brit áldozata volt a vírusnak, míg távozása napján már 42 ezer.

A kórház dolgozói azt mondták, ő egy igazi szuperhős. White azonban épp a dolgozókat tartja annak, akik szaktudásukkal és kitartó gondoskodásukkal életben tartották őt.

A fényképek feltöltője és a cikk írója