[sz]Fotó: Unsplash (illusztráció)[sz]

Több mint 500 kölyökkutyát találtak az Ukraine International Airlines (UIA) egyik járatának fedélzetén a torontoi Pearson reptéren – mondta el a rendőrség szóvivője, akik nyomozást indítottak, miután 38 halott kutyára bukkantak a repülőn.

Abby Lorenzen, kutyatréner, aki több állatot is magához vett a rakományterületről, horrornak nevezte az őt fogadó látványt. Elmondta a CBC-nek, hogy 572 buldog volt a fedélzeten, és egyelőre kérdés, hogy más állatokat is szállítottak-e a repülőn.

A túlélő kutyák kiszáradástól, gyengeségtől szenvedtek. A kanadai Élelmiszer-ellenőrző Ügynökség szerint az Ukrajnából induló repülő június 13-án landolt Torontóban. Az UIA légitársaság együttérzését fejezte ki a tragikus esettel kapcsolatban, és együttműködnek a kanadai hatóságokkal. A CBC megkeresésére azonban nem reagáltak.

Scott Weese a Guelphi Egyetem munkatársa elmondta a hírcsatornának, hogy a francia buldog igen nagy népszerűségnek örvendő fajta Kanadában. Azonban nem lehet nyomon követni a kutyák származását, hogy honnan érkeztek, vagy épp hová tartanak.

Nem kizárt, hogy szervezett bűnözés áll a háttérben, ugyanis ezeknek a kutyáknak az értékesítése a népszerűségük miatt igen jövedelmező.

A közösségi médiában is elkezdtek terjedni videók a kijevi ládákba csomagolt állatokról, akik 33°C-ban utaztak.

A fényképek feltöltője és a cikk írója