[sz]Illusztráció: Pexels[sz]
Mindössze 5 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4086 főre nőtt a a járvány kezdete óta Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 570-re emelkedett az elhunytak száma, 2585-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 931 fő.

Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 186 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

A kormányzati tájékoztató honlapon emlékeztetnek arra, hogy

megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség.

[kapcsolodo]/orban-viktor-tobb-tizezer-ember-eletet-sikerult-megmenteni/[kapcsolodo]

Mint írják, a veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

[kapcsolodo]/kasler-miklos-jol-vizsgazott-az-egeszsegugy-az-oktatas-es-a-szocialis-agazat-a-jarvany-idejen/[kapcsolodo]

A fényképek feltöltője és a cikk írója